Ilse Spruijt

Mijn naam is Ilse Spruijt, 27 jaar en ultiem paardenmeisje. Zoals vele al op jonge leeftijd begonnen met paardrijden en zo'n 20 jaar later is het meer geworden als een uit de hand gelopen hobby.

In het najaar van 2018 ben ik begonnen met het scheren van paarden voor klanten. Sinds november 2019 heb ik mijn Orun instructie papieren en sinds februari 2020 ben ik KVK geregistreerd

Via de NCSAH (Neo Classical School for the Art of Horsemanship) heb ik mijn bevoegdheid voor het lesgeven behaald. Een opleiding waar de biomechanica van het paard hoog in vaandel staat. Samen met mijn Irish Cob ruin Joe heb ik deze opleiding gevolgd en de examens afgelegd. Inmiddels hebben we het 'basis traject' en het 'pre sport' traject afgerond en zijn wij bezig met de modules van de opleiding 'work in hand instructor'.

 

Op dit moment mag ik dagelijks trainen, les geven en samenwerken met ruiter en paard. Zowel onder het zadel, als vanaf de grond. In mijn lesgeven en trainen pas ik verschillende trainingsmethodes toe om het paard functioneel en bewust te trainen. Wil ik zorgen voor een goede en positieve communicatie tussen ruiter en paard, zodat beide plezier hebben tijdens de trainingen.

Taurmore Joe

Joe is mijn eigen paard. Hij is een Irish Cob ruin van 13 jaar oud.

Geboren in Ierland en in 2015 is hij naar Nederland gekomen. Niet direct naar mij, hij heeft op verschillende handels stallen gestaan en in 2017 kwam ik hem tegen. Voor mij was het liefde op het eerste gezicht. Ongetraind en 100% haarbal, maar wat een tof paard vond ik het.

Op dat moment was ik bezig om een nieuwe weg in te slaan, maar welke wist ik nog niet. Met Joe op mijn pad en een advertentie van de instructie opleiding van de NCSAH zag ik een nieuwe mogelijkheid. Samen met Joe ben ik de uitdaging aangegaan om mijn instructie papieren te halen.

En dat is gelukt! Samen hebben wij de orun 2 behaald! Daarnaast zijn wij ook actief in de dressuursport en zijn wij op dit moment M1 start gerechtigd. Verder zijn springparcoursen en oefencrossen ons ook niet onbekend. Het liefst gaan wij ook regelmatig  naar het bos en strand.

Myra

Myra is mijn trouwe stal hond die elke dag mee op pad gaat. Sinds mei 2020 is zij bij mij gekomen via Stichting Dierbemiddeling Europa. Myra komt oorspronkelijk uit Roemenië. Inmiddels is ze goed gewend en vindt ze het heerlijk om mee op pad te gaan.


Diploma's, resultaten en certificaten

Opleidingen

NCSAH work in hand instructor
Module 2behaald (dec 2022)
2021 - 2022

NCSAH basis en pre-sport jaar
Instructie diploma Orun 2 behaald
2018-2020
HBO HAS Hogeschool
International farm management
Propedeuse behaald
2015-2017

MBO 4 Wellant College
Manager dierverzorging
Diploma behaald
2011-2015

Certificaten

Ruitersportpsychologie door
Sanne Beijerman via de KNHS
2020

Rijbewijs BE en T
CBR Gouda
2019

Revalidatie training door Bastiaan de Recht via de NCSAH
2018

Masterclass: Boeren met Toekomst
Vitelia diervoeders
2016

Global dressage forum
Academy Bartels
2015

Rijbewijs B en AM
CBR Barendrecht
2015

Wedstrijd resultaten

Clubkampioen springen bij
PSV de Lekruiters
2022 en 2021

Clubkampioen dressuur bij
PSV de Lekruiters
2020

Dressuur met Taurmore Joe
Huidig: L2+13
Klasse L1+12
Klasse B+11

 

Voor verschillende opleidingen haal ik ieder jaar punten om mijn certificaten en diploma's te mogen behouden en om mijn kennis te verbreden. Hierdoor blijf ik up-to-date van de ontwikkelingen in de paarden wereld en leer ik weer bij.